woensdag 9 januari 2008

Isn't it amazing Mike


Jaren ergerde ik met rot aan die zogenaamd alles belovende reclames van Tell Sell.
Maar om dit toch te lezen op NU.nl had ik niet verwacht.

AMSTERDAM - Thuiswinkelbedrijf Tel Sell is woensdag failliet verklaard. Dat heeft de rechtbank in Lelystad laten weten.
ANP

Het bedrijf uit Almere raakte in de problemen door een hoge belastingschuld. De Consumentenbond waarschuwde dinsdag al geen spullen meer te kopen bij Tel Sell.

Het bedrijf had een zogeheten executieverkoop gepland voor donderdag. Daarbij worden spullen van het bedrijf verkocht. Bij een faillissement wordt een dergelijke verkoop afgeblazen.

Liveshop

Ook de televisiezender Liveshop, die voor Tel Sell reclameuitzendingen verzorgde, is failliet. Liveshop werd in oktober 2006 opgezet door Tel Sell en Chellomedia, een dochter van kabelbedrijf UPC.

Infomercials

Tel Sell verkoopt onder meer fitnessapparaten, sieraden en keukenapparatuur en brengt de producten aan de man via reclameboodschappen en via zogenoemde 'infomercials', ofwel langdurige reclames op televisie.

Salaris

Tel Sell, dat is gevestigd in Almere, was niet bereikbaar voor commentaar. Het bedrijf kampte al langer met financiƫle problemen. Het personeel zou vorige maand geen salaris hebben ontvangen. Uit jaarverslagen blijkt dat Tel Sell in 2005 en 2006 verlies leed.

Vervanging

RTL Nederland stopt per donderdag met het uitzenden van Tel Sell-blokken op zijn diverse zenders.

Een woordvoerder geeft inhoudelijk geen commentaar op de kwestie, maar wil wel kwijt dat onder meer Astro-tijd en herhalingen van het RTL Nieuws de commerciƫle uitzendingen gaan vervangen. De SBS-zenders stopten al eerder met Tel Sell.


Een persiflage op een reclamespot van Tel Sell uit tv-programma Jensen! - "Bestel nu de Zwarte Piet!"

Geen opmerkingen: